Ugnsbakad kycklinglårfilé
Johan Sandqvist
Johan Sandqvist

Ugnsbakad kycklinglårfilé

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1-2 msk kycklingfond
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 st färska rosmarinkvistar
  • balsamicocreme
  • riven parmesan
  • salt och peppar
  • vegetabilisk olja
  • smör

Beskrivning

    Bryn kycklingen i lite olja i en stekgryta. Krydda med salt och peppar.

    Lägg i rosmarinkvistar och en klick smör när kycklingen fått färg runt om. Ös kycklingen med smöret.

    Lägg över brynt kyckling i en ugnsfast form.

    Lägg i crème fraiche och matlagningsgrädde i stekgrytan. Tillsätt balsamicocreme och kycklingfond. Krydda med salt och peppar enligt behov. Låt såsen koka upp och tjockna lite.

    Häll såsen över kycklingen och toppa med riven parmesan och nymalen svartpeppar.

    Gratinera ca 20 minuter i ugn på 225 grader.

    Servera med kokt ris och lättare sallad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.