Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök
iskel.kelis
iskel.kelis

Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • Portioner: 4
  • 2 skivor kallrökt lax
  • 4 små ägg
  • 2 avokador
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1/2 kruka gräslök
  •  
  • Till servering
  • gärna bröd

Beskrivning

    Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.

    Så här gör du

    Bra att veta när du ändrar antalet portioner
    Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

    Sätt ugnen på 200˚C.

    Dela laxskivorna i halvor.

    Skilj försiktigt äggulorna från äggvitorna.

    Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit (för att få lite mer plats för ägget). Skär bort lite av skaldelen på varje avokadohalva och ställ dem i en ugnssäker form.

    Lägg laxskivorna i avokadons urgröpning, lägg en äggula på varje laxskiva. Vispa upp äggvitorna med en gaffel. Häll i så mycket äggvita det får plats vid äggulan. Krydda med svartpeppar.

    Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.

    Skär gräslöken och strö på avokadohalvorna.

    Till servering: Servera gärna med bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.