Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.
Så här gör du
Bra att veta när du ändrar antalet portioner
Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.
Sätt ugnen på 200˚C.
Dela laxskivorna i halvor.
Skilj försiktigt äggulorna från äggvitorna.
Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit (för att få lite mer plats för ägget). Skär bort lite av skaldelen på varje avokadohalva och ställ dem i en ugnssäker form.
Lägg laxskivorna i avokadons urgröpning, lägg en äggula på varje laxskiva. Vispa upp äggvitorna med en gaffel. Häll i så mycket äggvita det får plats vid äggulan. Krydda med svartpeppar.
Dela avokadorna på längden och ta bort kärnorna. Lägg avokadorna på ett galler så de står stadigt. Om hålet ser litet ut gröp ur lite med en sked så att ett ägg får plats
Halvera avokadon, ta bort kärna och skal. Häll lite citronsaft över avokadon så att den inte mörknar. Blanda ihop pesto och crème fraiche och smaka av med salt och peppar
Och nej, jag tar inte åt mig äran att ha uppfunnit grejen med att göra fries av avokado - men att göra dem glutenfria, crunch-iga, fulla av smak och täckta med sesamfrön - den äran får ni faktiskt ge mig
P Eftersom jag troligtvis inte blir mätt av bara en kräfta så har jag slängt ihop en liten sallad med andra grejer jag köpte hos den snälla fiskhandlaren + lite avokadooch sånt
Häll pastan i en stor skål eller i portionsskålar och toppa medlax, räkor ochavokado i klyftor. Häll av pastavattnet och blanda pastan med citronsåsen, osten samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.