Torskfiléer i tomatsås
Maria
Maria

Torskfiléer i tomatsås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Torsk i tomatsås
  • 500 g tagliatelle
  • 400 g torskfiléer
  • 2 rödlökar
  • 1 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 dl vatten
  • ½ citron
  • 1 tsk socker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk basilika
  • 1 msk fiskfond
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • Servera med
  • 250 g broccoli
  • 20 g riven parmesanost
  • Cocktailtomater

Beskrivning

    1. Koka tagliatellen enligt instruktionerna på paketet. Dela broccolin och koka i lättsaltat vatten.

    2. Skala rödlöken och skär den i tunna skivor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek löken mjuk på medelvärme i ca 10 minuter. Blanda ner tomatpuré, vatten, citronsaft, kryddor, buljong och grädde och låt allt puttra 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.

    3. Dela torsken i mindre bitar och blanda ner med tomatsåsen. Låt allt puttra på låg värme i ca 5-10 minuter (tiden är beroende av storleken på fiskbitarna).

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.