1 dl
hackad bladpersilja (Det Måste vara bladpersilja)
1 tsk
torkad oregano
1/2 tsk
salladskrydda (Santa Maria)
100 g
fetaost
2 msk
olivolja
1 msk
vitvinsvinäger
Flingsalt
Nymalen svartpeppar
Beskrivning
Skär tomaterna i kvartar eller halvera.
2. Hacka bladpersiljan fint. Blanda samman tomat och persilja i en skål.
3. Strö över torkad oregano och salladskrydda. Ringla över olivolja och vitvinsvinäger.
4. Salta och dra några varv över med svartpepparkvarnen. Vänd runt.
5. Toppa med smulad fetaost, vänd runt lite försiktigt. Ställ svalt till servering.
Paolo Robertos recept på varm tomatsallad till grillat kött. -Mama Skogly ♥ Varm tomatsallad. Det skulle egentligen vara grillat lamm, men vi fick inte tag på det
En snabb och enkel sallad som passar till de flesta maträtterna eller som man kan komplettera med fetaost eller något annat matigt så blir det en lunch
I lördags blev det oxfilé med den här salladen och jalapeno poppers. Oj så gott. Fabulicious. 1 avocadotomater, gärna i olika färgerett gäng mozzarellabollarcitronsaftolivoljafärska, hackade örter, gärna basilikasalt och pepparBlanda ihop allt utom avocadon och låt stå i rumstemperatur en timme
Skär tomaterna i mindre tärningar, hacka löken. Rör ihop. Blanda vinäger, salt och peppar. Tillsätt oljan. Vispa ihop med ev någon krydda du är förtjust i
Salta och peppra över tomatsalladen. Tomatsalladen är klar att servera. Skölj och skiva tomaterna. Lägg upp skivade tomater på ett fat eller i en salladsskål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.