Mixa ramslöksbladen med oljan tills den blir grön.
2. Blanda samman äggula, vinäger och dijonsenap i en skål.
3. Tillsätt den gröna oljan droppvis tills det blir en tjock majonnäs.
-blir den för tjock och ”stabbig” blanda i 1-2 tsk kallt vatten. Det gör den luftigare i konsistensen.
4. Smaka upp med salt, mkt salt 👌🏻
Lägg alla ingredienser utom matoljan i en bunke. Mixa ihop lite lätt med stavmixer. Tillsätt matoljan långsamt i en tunn stråle samtidigt som du hela tiden mixar
Ramslöksmajonäs. Att grilla vegetariskt kan vara en utmaning. Här kommer ett recept på en grymt god varm sallad som vänds upp i en ramslöks- och örtmajo
Tänk nystekt sparris med vitkål, ramslöksmajonäs och ost i tunnbröd så förstår du vad jag menar. Mitt i ett gytter av industri kan man varje onsdag äta lunch, dricka gott kaffe och njuta av solen medan man tittar ut över nedlagda järnvägsspår som är överväxta av mossa
Vi har gjort ramslöksmajonäs, som vi kan använda oss till goda mackor, till tacosen, till hamburgaren, till såser, till räkorna, till allt, istället för att köpa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.