Potatismos2 l vatten 0,5 msk salt 1 kg skalad och grovt skivad mandelpotatis 1 st skivad purjolök 2 dl grädde 25 g smör 1 dl hackad bladpersilja 50 g riven västerbottenost 2 tsk havssalt 2 krm nymalen svartpeppar
Citronstänkta primörer1 l vatten 1 tsk salt 8 st färska sparrisar 4 st nyskördade skalade, delade knippmorötter 1 st finhackad vitlöksklyfta 1 st pressad citron
Ryggbiff4 st biffar á 200 g 2 krm salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk färsk hackad timjan 1 msk olivolja
Krydda med salt och peppar. Skala potatisen och koka i lättsaltat vatten. av såsen med maizena. Bryn köttet i mycket smör och lite olivolja till önskad stekgrad, rare, blodigt, medium eller well done
2 schalottenlökar 2 krm svartpeppar 1 msk smör eller margarin 3 msk konjak 2 1/2 dl vatten 2 msk kalvfond 2 msk vetemjöl 1 dl vispgrädde 2 tsk soja ev salt Till servering potatis kaka och haricots verts Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Här kommer iallafall recepten på allt du ser på tallriken (förutom salladen – men ett tips är att ha nåt sött i salladen tex granatäpple eller mango) och i vilken ordning jag skulle lagat maten för att få så mycket tid som möjligt med gästerna
Enkelt gott och grillat med hängmörad ryggbiff, klyftpotatis och svampsås. Ryggbiff. Lägg i ugnssäker form och häll på olivolja, blanda och salta med flingsalt
Ryggbiffmed ädelostsås. Biffen fick nöja sig med salt och nymalen svartpeppar och stekas några minuter på varje sida, men den verkade ganska nöjd med det
Servera medpotatismosoch eventuellt mer av bostongurkan. Det går nog till ochmed att använda falukorv, genom att dela den på längden till exempel och sedan klicka blandningen ovanpå
Potatis ochryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…. Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull
Smaka av med salt och peppar. Tillsätt renskaven och stek tills den fått färg. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande Västerbottenost
Smaka av med salt och peppar. lingon, finhackad dill, persilja och gräslök till garnering. Avsluta med att breda ut det sista av bechamelsåsen på toppen samt strö över resterande västerbottenost
Servera ryggbiffenmed klyftpotatis, bearnaisesås och sallad. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör
Salta och peppra ryggbiffsskivorna ordentligt och stek sedan i smör på båda sidor. Sätt även in tomaterna med lite olivolja på, i ugnen och låt rosta tills de får lite färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.