Ryggbiff och potatismos med västerbottenost
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 l vatten
  • 0,5 msk salt
  • 1 kg skalad och grovt skivad mandelpotatis
  • 1 st skivad purjolök
  • 2 dl grädde
  • 25 g smör
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 50 g riven västerbottenost
  • 2 tsk havssalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 1,5 msk socker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 4 dl rött vin
  • 0,25 st köttbuljongstärning
  • 1 msk maizena
  • 2 msk kallt vatten
  • 2 msk kallt smör
  • 1 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 8 st färska sparrisar
  • 4 st nyskördade skalade, delade knippmorötter
  • 1 st finhackad vitlöksklyfta
  • 1 st pressad citron
  • 4 st biffar á 200 g
  • 2 krm salt
  • 2 msk färsk hackad timjan
  • 1 msk olivolja
  • Potatismos2 l vatten 0,5 msk salt 1 kg skalad och grovt skivad mandelpotatis 1 st skivad purjolök 2 dl grädde 25 g smör 1 dl hackad bladpersilja 50 g riven västerbottenost 2 tsk havssalt 2 krm nymalen svartpeppar
  • Balsamicosås1,5 msk socker 3 msk balsamvinäger 4 dl rött vin 0,25 st köttbuljongstärning 1 msk maizena 2 msk kallt vatten 2 msk kallt smör
  • Citronstänkta primörer1 l vatten 1 tsk salt 8 st färska sparrisar 4 st nyskördade skalade, delade knippmorötter 1 st finhackad vitlöksklyfta 1 st pressad citron
  • Ryggbiff4 st biffar á 200 g 2 krm salt 2 krm nymalen svartpeppar 2 msk färsk hackad timjan 1 msk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.