1/2 -1 Tsk
red Chilli flakes ( Steka i och i Röran)
2 dl
Krossade Jordnötter att Dekorera med
Rice, rice noodles, or lettuce leaves, for serving
Beskrivning
Instruktioner
Ordna kycklingbröst i botten av en stor crock pot
Blanda ihop kokosmjölk, jordnötssmör, vitlök, honung, sojasås, limejuice, risvinäger och röda paprikaflingor. Blanda tills den blir smidig) Häll över kyckling.
Täck och koka på LOW i 3 till 5 timmar (eller tills kycklingen är kokad genom och öm men inte överkokt, beroende på styrkan hos din crock pot.
Ändra temperaturen till VARM.
Ta bort kyckling från crock potten, skär i bitar och strimla.
Lägg tillbaka strimlad kyckling till Crockis så att den absorberar sås och varm igenom.
Servera kyckling och sås över kokt vitt eller brunt ris, kokta risnudlar eller fyllda i stora salladsblad, som omslag.
Garnera med hackade jordnötter, och ytterligare röda pepparflingor, om så önskas.
??????????????????
Instructions in English
Arrange chicken breasts in the bottom of a large slow cooker.
In a medium bowl, stir together coconut milk, peanut butter, garlic, honey, soy sauce, lime juice, rice wine vinegar, and red pepper flakes; mix until (mostly) smooth) Pour over chicken.
Cover and cook on LOW for 3 to 5 hours (or until chicken is cooked through and tender but not overcooked, depending on the strength of your slow cooker).
Reduce slow cooker temperature to WARM.
Remove chicken from slow cooker, cut into chunks, and shred.
Return shredded chicken to slow cooker to allow it to absorb sauce and heat through.
Serve chicken and sauce over cooked white or brown rice, cooked rice noodles, or stuffed inside large lettuce leaves, as wraps.
Garnish with chopped peanuts, and additional red pepper flakes, if desired.
Som jag berättade häromdagen så skulle jag göra en pulled pork i söndags. Det har cirkulerat runt en del recept på pulled pork i matbloggsvärlden men jag körde på Tina Nordströms recept som hon körde i sitt nya program "Tina på besök"
När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulledchicken eller pulled pork
Den här kycklinggryta blir full av härliga smaker från Medelhavet. Jag lagade den i slow cookern, Crock Pot men den går självklart att göra i vanlig gryta på spisen
Ja att vår premiärmiddag var pulledchicken har ni ju redan förstått, men hur det hela gick till är ju fortfarande höljt i dunklet (säger man fortfarande så eller är det vi som är antika
I lördags bjöds våra gäster på pulledchicken. Pulledchicken med tillbehör, 8 p samt 2 matlådor. Perfekt att tillaga i lergryta, sköter sig själv på låg temperatur i ugnen - och så är det galet gott och faller alla i smaken
Idag gjorde jag pulledchicken med nybakat kokosbröd, jätte gott. Tillsätt paprikapulver, cayennepeppar, färsk ingefära, spiskumin & Santa Marias Chicken-steak krydda
hel kyckling, gärna ekologisk. 1kryddblandning, t. ex creole eller grillkrydda. 1barbecuesås, färdig. 1t. ex riven ost, tacosalsa, guacamole, grönsaker, jalapenos, baguetteTillagning i lergryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.