salt and pepper to season( Olika sorters Flingsalt Mortlade
2 tsk
färsk Pressad Citron juice
2 tsk
olive olja
1 tsk
Smör
Filling
(120 g) Alt 250 cream cheese at rumstemerad
(120 g) 250g frusen tinad Spenat
1 dl
Riven Parmesanost Minst
1 dl
Riven Västerbottenost Minst
2 tsk
vitlöks Pressad Vitlök
Salt Och Vit pepper, På 3n Höft
Optional Garlic Butter
1 tablespoon
butter
1 tablespoon
minced garlic
1 tablespoon
lemon juice
Som Man Lägger På Laxen Vid Servering
Beskrivning
Instructions
Place each salmon fillet on a flat surface. Season both sides with salt, pepper, 1 tablespoon olive oil and lemon juice. Cut a slit or pocket about 3/4 quarter of the way through, being careful not to cut all the way.
Squeeze excess liquid out of the spinach discard liquid. In a medium-sized bowl, mix together the spinach, cream cheese, parmesan cheese and garlic. Season with salt and pepper.
Fill salmon 'pockets' with 1-2 tablespoons of the spinach dip, spreading evenly with the back of the spoon
For Oven Baked Salmon:
Preheat oven to 350°F (175°C). Place stuffed salmon fillets in a shallow lightly greased baking pan. Bake for 10-15 minutes or until salmon is cooked through, opaque in centre and flakes easily with fork.
Pour pan juices out into a skillet or frying pan. Add butter, garlic and lemon juice; saute until garlic is fragrant (about 30 seconds). Remove and serve with the salmon.
Notes
For remaining cream cheese mixture!
If you have too much cream cheese, you can create a creamy sauce with it for serving:
Mix remaining cream cheese mixture with 1/4 cup fish or chicken stock and 1/4 cup heavy cream (or thickened cream) in saucepan.
Bring to a gentle boil, stirring frequently, until combined and warmed through.
Garlic Butter: Melt the butter in the remaining oil/juices in the pan leftover from the salmon. Add the garlic and lemon juice; saute until garlic is fragrant (about 30 seconds). Remove and serve with the salmon.
Hoppas att ni alla har haft en bra julhelg. För min del har det varit en mycket bra helg med massa god mat och julklappar ♥ dock kändes den lite för kort
God morgon på er. Ännu en dag då solen vågar sig fram, härligt. Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Hallå söndag,. Här ska ni få receptet på denna helt gudomliga kladdkakan som jag bakade i fredags. En kladdkaka som har de där lilla extra och som är så enkel att göra
Det här är lätt att göra men det tar en stund innan maten står på bordet. Kanske inte det bästa att dra igång en maträtt som behöver 1,5 till 2 timmar i ugnen en måndag efter jobbet men jag hade orken och lusten så varför inte lite slow food en vanlig måndag
Oh yes, visst var det Gekås i Ullared som fick fint besök från vårt kök igår. ) Som ni såg så blev det en del shoppat, men så är det också snart 3 år sedan vi var där sist
Bryn den rivna löken i olivoljan, ta därefter ii köttfärsen, låt de bryna tillsammans en stund. Tillsätt buljongtärningen och krydda med persilja,oregano,mynta, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.