1. Tärna nötbogen i 2x2 mc stora tärningar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med de krossade tomaterna. Täck formen med aluminiumfolie. Kör i ugnen på 150 grader i fyra timmar. Efter fyra timmar tas formen ur ugnen. Om det finns mycket vätska får lite hällas bort, man ska kunna äta köttet i tortillabröd utan att det blir svårt att äta. Salta och ha på tacokrydda efter smak.
2. Medan köttet är i ugnen kan man göra salsa och guacamole.
Denna gång fanns inte tillräckligt med tomater för att göra egen salsa så fick använda färdiggjord som jag kryddade upp. Den kryddade jag med salt, peppar och basilika.
3. Guacamolen är busenkel att göra. Blanda samtliga ingredienser i en matberedare till en slät och krämig röra. Smaka av med salt och peppar.
4. Servera alla komponenter tillsammans med färska, fräscha grönsaker och tortillas.
Finns det något bättre sätt att fly regn och höstrusk än att sätta sig ner vid dukat middagsbord en vardagskväll med några tända ljus, förse sig med ypperst trevligt sällskap och servera något mättande som får smaklökarna att vakna till på ett mycket angenämt sätt
Okej, det här är kanske det minst märkvärdiga som jag gett er men det är något av det godaste. Har nog nämnt min kärlek till soppa typ hundra gånger innan, men jag fortsätter lite till
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.