Texmex på en tallrik
Dallkullans skafferi
Dallkullans skafferi

Texmex på en tallrik

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet ger cirka 4-6 portioner
  • 1 kg nötbog
  • Två burkar krossade tomater
  • Salt
  • Tacokrydda
  •  
  • Guacamole
  • 2 avokados
  • 3 msk gräddfil
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • Peppar
  •  
  • Tomatsalsa
  • En burk salsa
  • Basilika
  • Salt
  • Peppar

Beskrivning

    1. Tärna nötbogen i 2x2 mc stora tärningar. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med de krossade tomaterna. Täck formen med aluminiumfolie. Kör i ugnen på 150 grader i fyra timmar. Efter fyra timmar tas formen ur ugnen. Om det finns mycket vätska får lite hällas bort, man ska kunna äta köttet i tortillabröd utan att det blir svårt att äta. Salta och ha på tacokrydda efter smak.

    2. Medan köttet är i ugnen kan man göra salsa och guacamole.
    Denna gång fanns inte tillräckligt med tomater för att göra egen salsa så fick använda färdiggjord som jag kryddade upp. Den kryddade jag med salt, peppar och basilika.

    3. Guacamolen är busenkel att göra. Blanda samtliga ingredienser i en matberedare till en slät och krämig röra. Smaka av med salt och peppar.

    4. Servera alla komponenter tillsammans med färska, fräscha grönsaker och tortillas.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.