Sommarwraps
lokus
lokus

Sommarwraps

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 10 st
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk
  • 15 g jäst
  • 0,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  •  
  • Fyllningen
  • 1,5 dl vispad grädde
  • Marsankräm gjord på 2 dl mjölk
  • Ett par jordgubbar
  •  
  • Garnering
  • 1,5 dl vispad grädde
  • ett par jordgubbar

Beskrivning

    Såhär gör du:
    1. Mortla kardemumman.
    2. Smula jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt sen mjölken. Värm till fingervarmt (37 grader ca). Häll sen över jästen och rör tills den löst sig.
    3. Tillsätt resterande ingredienser (spara lite av mjölet till utbakning). Arbeta ihop till en deg och kör ca 5 min i maskin. Låt jäsa under bakhandduk eller plast i ca 45 min.
    4. Ta fram degen på mjölat bakbord och dela i 10 bitar. Rulla till bollar och låt jäsa 15 min under bakhandduk. Starta ugnen på 225 grader,
    5. Kavla ut till cirklar (ca 20 cm i diameter, 1-2 mm tjocka), lägg på plåtar med bakplåtspapper och nagga. Grädda sen mitt i ugnen i ca 3 minuter. Låt svalna.
    6. Vispa grädden och häll i ena delen i spritspåse och ha andra i en bunke. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Vispa ihop marsanen.
    7. Ta fram bröden och lägg lite vaniljkräm först. Lägg ett lager grädde över och toppa med lite jordgubbar. Vik ihop och spritsa lite grädde som topping och lägg några bitar jordgubbar. Klä om du vill in och pudra med florsocker.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.