Antal: 12 bitar
Tid: 1 timme
Maffig tårta med en biskvibotten och med både mörk- och ljus chokladtryffel! Vill du göra en mindre tårta så går det bra. Halvera receptet och använd då en avlång bakform eller en springform på ca 15 cm i diameter.
En uppskuren tårtbit av en chokladtryffeltårta.
Chokladtryffeltårtan räcker till många, den är maffig och mäktig. Vill du inte ha en bit över till dagen efter så går det bra att halvera receptet. Då kan du göra tårtan i en mindre rund form eller t.ex an avlång brödform.
Tips!
Gör så här!
Sätt ugnen på 180°.
Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor och socker.
Klä en springform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, med bakpapper. Häll i smeten.
Baka i mitten av ugnen till gyllene färg. Ca 15 minuter. Låt svalna. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika.
Mörk tryffel: Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills den smält. Klicka ner smöret och rör tills du får en glansig chokladsmet.
Bred sen ut den mörka chokladtryffeln jämnt över biskvibottnen och ställ i kyl 5 minuter.
Gör den ljusa chokladtryffeln på samma sätt som den mörka. Häll smeten över den mörka chokladtryffeln och sätt in i kyl.
Chokladtryffeln ska serveras rumstempererad, så ta ut tårtan från kylen 40 minuter innan servering och garnera granatäppelkärnor, kakao, godis och gärna glitter.
När man känner för något gott så är mitt val oftast enkelt. choklad. Denna tårtan har gott om just det. God krämig botten och sen en god ännu krämigare tryffel på, det är underbart det
. Den här tårtan är ett måste för alla chokladälskare. Den har fått vara med på både dop och födelsedagar och fått väldigt mycket positiva kommentarer Den här gången fick den följa med till jobbet där vi överraskade en kollega som fyllde 30
Blanda mandelmassa med äggvita och mandel samt en knivsudd salt. knåda ihop med handen. Klipp till ett bakplåtspapper och placera i en form (ca 25 cm i diameter) med löstagbara kanter
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till bottnen. 2. Häll i en smord springform på cirka 25 cm och grädda på nedersta falsen cirka 15 minuter
Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop samtliga ingredienser till botten. Grädda i smord springform ca 25 cm, på nedersta falsen ca 15 min, den ska vara kladdig i mitten
Av någon oförklarlig anledning har det här receptet legat bortglömt i min låda i ett par år. När jag nu hittade det blev jag ivrig att baka den och den var lika god som jag mindes den
Skär mandeln i halvor. Koka upp grädde och smör i en kastrull. Ta kastrullen från värmen. Hacka eller bryt chokladen i bitar, rör ner den i grädden och låt smälta
Den här tårtan är något av det godaste man kan tänka sig i chokladväg. En mäktig chokladbotten toppad med len mjölkchokladtryffel blir tillsammans med krispiga nötter och flingsalt en riktig smaksensation
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.