Chokladtryffeltårta
Kul
Kul

Chokladtryffeltårta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Biskvibotten
  • 250 g mandelmassa
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 st äggvitor
  • Mörk chokladtryffel
  • 200 g mörk choklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g mjukt och rumstempererat smör
  • Ljus chokladtryffel
  • 200 g ljus bakchoklad
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 50 g mjukt och rumstempererat smör
  • Garnering
  • 1 dl granatäppelkärnor
  • pudrad kakao
  • chokladgodis
  • ev ätbart glitter/guld

Beskrivning

    Antal: 12 bitar
    Tid: 1 timme
    Maffig tårta med en biskvibotten och med både mörk- och ljus chokladtryffel! Vill du göra en mindre tårta så går det bra. Halvera receptet och använd då en avlång bakform eller en springform på ca 15 cm i diameter.

    En uppskuren tårtbit av en chokladtryffeltårta.
    Chokladtryffeltårtan räcker till många, den är maffig och mäktig. Vill du inte ha en bit över till dagen efter så går det bra att halvera receptet. Då kan du göra tårtan i en mindre rund form eller t.ex an avlång brödform.
    Tips!

    Gör så här!

    Sätt ugnen på 180°.
    Riv mandelmassan grovt och blanda med äggvitor och socker.

    Klä en springform med avtagbar botten, ca 25 cm i diameter, med bakpapper. Häll i smeten.
    Baka i mitten av ugnen till gyllene färg. Ca 15 minuter. Låt svalna. Håll uppsikt. Alla ugnar fungerar olika.

    Mörk tryffel: Finhacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen, rör tills den smält. Klicka ner smöret och rör tills du får en glansig chokladsmet.
    Bred sen ut den mörka chokladtryffeln jämnt över biskvibottnen och ställ i kyl 5 minuter.

    Gör den ljusa chokladtryffeln på samma sätt som den mörka. Häll smeten över den mörka chokladtryffeln och sätt in i kyl.

    Chokladtryffeln ska serveras rumstempererad, så ta ut tårtan från kylen 40 minuter innan servering och garnera granatäppelkärnor, kakao, godis och gärna glitter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.