Skala potatisen och skär den i små bitar.
Skala och skiva vitlöken. Snitta purjolöken, skölj mellan bladen och strimla fint.
Hetta upp oljan i en stor kastrull. Lägg i vitlök och purjolök, låt fräsa men inte ta färg. Lägg i potatisen och rör om.
Tillsätt 2 dl vatten och smula över buljongtärningen. Koka upp under lock och låt koka i 5 minuter.
Skär bort den grövre delen av broccolistjälken och skär resten i mindre bitar. Lägg i potatiskoket. Låt koka i ytterligare 5 minuter tills grönsakerna är mjuka.
Mixa grönsakerna till mos i matberedare eller mosa dem med potatisstöt.
Värm åter upp grytan, späd med vatten om det behövs, koka upp och rör i matyoghurt.
Smaka av soppan med salt och eventuellt vinäger om du blandat rotfrukter i soppan. Garnera.
Superenkelt och snabbt att laga och gott att värma. Innan jag gick hem på mammaledighet brukade jag laga stor- kok på flera olika maträtter och lägg i frysen
Skala och skiva löken tunt i halvmånar. Skär upp fläskfilén i bitar. Bryn köttet och löken i smöret. Häll på grädden och lägg i buljongtärningen, pepparn och sojan
Koka pastan (enligt förpackningen). Skala och hacka alla grönsaker. Hetta upp oljan i en vid kastrull, tillsätt grönsakerna och tomatpurén, låt fräsa sakta i 5 minuter
Vill bara tipsa om hur du kan göra hasselbackspotatis på lite snabbare vis. Vi värmde upp köttet i sin påse i en kastrull med kokande vatten och sen grillade vi den lite snabbt på grillen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.