Smält camembert med smördegssticks fyllda av tapenade & soltorkade tomater
catrineyngbro
catrineyngbro

Smält camembert med smördegssticks fyllda av tapenade & soltorkade tomater

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser
  • 1 förp kyld smördeg
  • 2 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 dl soltorkade tomarer
  • 1 camembert i trälåda
  • flytande honung
  • 1 ägg

Beskrivning

    Gör så här: Häll oliverna i en mixerbunke och kör med stavmixer tills oliverna krossas till tapenade. Hacka soltorkade tomater till små bitar.

    Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen och markera mitten med locket från burken till camemberten. Bred på tapenade över ytan utanför markeringen och strössla ut soltorkade tomater.

    Klä av pappret på osten och lägg den i den undre delen av trälådan och ställ på mitten av smördegen. Skär tunt med vass kniv över osten, som om du rispar osten. Ringla honung över allt, både smördegen och osten. Skär sedan smördegen runt om hela, ut från formen, som strålar.

    Ta en smördegsdel och vrid två varv, fortsätt hela vägen runt. Blir som en sol med strålar nästan. Vispa ihop ett ägg med gaffel och pensla över alla smördegssnurror. För över, med papper och allt, till en plåt och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna nån minut bara. Servera hela plåten och gästen få ta en smördegsstick att dippa i den smälta osten. Mums!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.