Smält camembert med smördegssticks fyllda av tapenade & soltorkade tomater
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
Ingredienser
1 förp
kyld smördeg
2 dl
svarta urkärnade oliver
1 dl
soltorkade tomarer
1 camembert
i trälåda
flytande honung
1
ägg
Beskrivning
Gör så här: Häll oliverna i en mixerbunke och kör med stavmixer tills oliverna krossas till tapenade. Hacka soltorkade tomater till små bitar.
Sätt ugnen på 200°. Rulla ut smördegen och markera mitten med locket från burken till camemberten. Bred på tapenade över ytan utanför markeringen och strössla ut soltorkade tomater.
Klä av pappret på osten och lägg den i den undre delen av trälådan och ställ på mitten av smördegen. Skär tunt med vass kniv över osten, som om du rispar osten. Ringla honung över allt, både smördegen och osten. Skär sedan smördegen runt om hela, ut från formen, som strålar.
Ta en smördegsdel och vrid två varv, fortsätt hela vägen runt. Blir som en sol med strålar nästan. Vispa ihop ett ägg med gaffel och pensla över alla smördegssnurror. För över, med papper och allt, till en plåt och grädda mitt i ugnen i 15 minuter. Ta ut och låt svalna nån minut bara. Servera hela plåten och gästen få ta en smördegsstick att dippa i den smälta osten. Mums!
Linda två skivor bacon runt varje filé, (ibland får man fästa dem med en tandpetare). Lägg en skiva parmesanost på varje filé, en msk pesto och två soltorkadetomater
För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in. Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne
För mer Medelhavssmak kan en kvist rosmarin eller några basilikablad gärna få smyga sig in. Vik ihop kycklingen och ”sy ihop” snittet med tandpetare eller en grillpinne
Mat måste man ju ha så äta måste man ju och det har vi gjort "hehe" och gott har vi smaskat i oss också i helgen i lördags gjorde jag och min man fylld lövbiff med creme bonjour färskost medsoltorkadetomater, rökt skinka och cheddarost till detta serverade vi potatismos smaksatt med örter, vitlök och parmesanost och smarriga och varma cocktailtomater
-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. 2 dl soltorkadetomater
Denna gång blev det med fyllning av ost och soltorkadetomater. Forma färsen till medelstora "plättar", lägg en klick av fyllningen och "vik ihop" till biffar
Några droppar BalsamvinägersirapRiv parmensanosten och spara lite till serveringenHacka soltorkadetomaterna fintBlanda riven ost medtomater och philadelphiaostenTa lövbiffarna och lägg en klick av ost-smeten på och vik över så det blir som ett ihopvikt papper (utan hörn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.