Scones med hallon och stött kardemumma
annabanana-1
annabanana-1

Scones med hallon och stött kardemumma

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl farinsocker
  • 125 g kallt smör
  • 1 ägg
  • 2 dl mjölk
  • en näve frysta hallon
  • stött kardemumma
  • ägg och farinsocker till pensling

Beskrivning

    Sätt ugnen på 250 grader.

    Blanda vetemjöl, salt, bakpulver, kardemumma och farinsocker i en bunke.

    Tärna smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna.

    Vispa sen samman ägg och mjölk.

    Blanda vätskan med de torra ingredienserna till en deg.

    Gör 12 st bullar av degen, peta ner de frysta hallonen i mitten och nyp ihop degen över dem igen.

    Smörj eller klä muffinsformen med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg och strö över farinsocker.

    Grädda dem tills de får en gyllene färg i cirka 10-15 minuter, lite beroende på din ugn.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.