Vispa socker och ägg vitt och poröst
Blanda torra ingredienser
Rör ner alla ingredienser till en smet
Grädda muffins 160 grader i 10 minuter nederst i ugnen
Smält smöret till kolakrämen
Rör ner övriga ingredienser
Låt krämen småkoka i 15 minuter
Glasera muffinsarna
Vispa ägg och socker med elvisp. På måndag är det kladdkakans dag och här kommer ett superenkelt, snabbt och gott recept på kladdmuffins, eller kladdkaksmuffins
Kladdmuffins. Ugn 225º. Fluffen måste göras dagen innan, ska stå i kylen över natten. Värm grädden till den nästan kokar, rör ner dumlekolan som du har hackat i mindre bitar
Hacka ansjovisen och blanda med löken. Hittade ett recept på salta ansjovissnurror som kan passa fint på midsommarbuffén, eller som ett litet tilltugg fram på kvällskvisten
Vill du ha mer sting kan du smaksätta med t ex vanilj, kardemumma, kanel, ingefära eller muskot. TipsServera gärna med en klick glass eller crème fraiche eller tjock yoghurt smaksatt med socker och vanilj
Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Där bjöd svärmor på dessa goda salta kolakakorna och så har jag fått mig ett par finfina benvärmare som hon stickat
Personligen köper jag oftast ekologiska nötter som blivit allt vanligare bland nötutbudet i våra vanligaste livsmedelsbutiker, vilket gör att man kan slippa att få i sig alla onödiga bekämpningsmedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.