Sätt ugnen på 200 grader.
2. Smält smöret och låt svalna.
3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda sedan alla torra ingredienser i en separat bunke och rör försiktigt (!) ner i smeten.
4. Tillsätt till slut det avsvalnade smöret, oljan samt mjölk och rör försiktigt (!) till en jämn smet.
5. Häll smeten i en smord långpanna (använd helst bakplåtspapper i botten) och grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Låt kakan svalna.
6. När kakan börjat svalna kan du göra glasyer: smält smöret och blanda därefter i alla ingredienser och rör till en jämn smet. Bred sedan ut glasyer på kakan och strö på kokisflingor. Låt glasyer stelna och skär sedan upp kakan i jämnstora rutor.
Saftig äppelkaka ilångpanna. Visst är det väl härligt med vår, tänk att det snart är sommar. Passa på att baka en långpanna full och bjud vänner och bekanta
Den här kakan bakas lätt ilångpanna och är så saftig och god så jag kommer använda den här många gånger när jag inte har tid att göra lussekatter men ändå vill ha något saffransaktigttillfikat
) bakades det en riktigtsaftig och god rabarberkaka ilångpanna hemma imitt kök. Fine, vädermässigt är inte våren här men råvarorna imatbutikernahintar ändå om någon sorts vår
När man hittat ett riktigtfavoritrecept, då är det otroligt svårt att hålla fingrarnai styr och inte baka tusen olikaversioner av receptet om, och om, och om igen
Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och häll sedan ner smeten. Jag älskar choklad och kärleksmums är en favorit när det kommer till långpannekakor och de här kärleksmumsen hade vi som efterrätt på kräftskivanvi hade i fredags på vår takterass
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.