Rhubarb 75
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Rhubarb 75

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 Servering
  • 4,5 cl gin
  • 2,2 cl färskpressad citronsaft
  • 1,5 cl rabarber sirap
  • Kyld champagne eller cava
  • Rabarber sirap
  • 350 g hackad rabarber
  • 1 vaniljstång
  • 2,5 dl vatten
  • 2,5 dl rörsocker
  • 1/4 tsk apelsinblomsvatten

Beskrivning

    Rabarber sirap
    Blanda rabarber, vaniljstång, vatten och rörsocker i en kastrull.
    Koka till medium värme och rör om, sänk värmen och sätt på locket.
    Låt svalna i ca 5 minuter och ta sedan bort kastrullen från värmen.
    Tillsätt apelsinblomsvatten och rör om.
    Låt sedan svalna till rumstemperatur.
    Förvara i kylskåpet över natten och sila sedan med en nötmjölkpåse.
    Förvara den sirapen i kylskåp.
    Sirapen kan användas till bla kompott.

    Blanda i allt utom champagnen i en cocktail shaker fylld med is och skaka hårt i några sekunder.
    Häll i ditt champagneglas och toppa med kyld champagne eller cava och garnera med tunna band av rabarber.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.