1. Koka de gröna linserna i saltat vatten i cirka 25 minuter. Skala och riv rödbetorna på de stora hålen på ett rivjärn. Skala getosten och smula ner innanmätet i en bunke. Blanda linser, rödbetsrivet, ägg, majsstärkelse och kryddor. Smält smör i en stekpanna och klicka ut rödbetssmeten. Forma till biffar och stek dem på båda sidorna. Värm ugnen till 75°C och varmhåll biffarna på en plåt under tiden som de andra biffarna steks.
10 biffar. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs 1 hackad gul lök mjuk i olja i en stekpanna. Blanda ihop ca 6 skalade och grovrivna stora rödbetor, 2 grovt rivna, skalade gröna äpplen, den frästa löken, ca ½ msk fransk senap, 1 dl quinoamjöl och 3-4 msk chiafrön i en stor skål
Denna gång serveras betorna i form av dessa läckra rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Rödbetsbiffar. Idag blir det ännu ett recept med rödbetor som huvudingrediens
Jag gjorde rödbetsbiffar till middag som serverades med avokado, tomat, majs och salladsblad med ringlad balsamicosås, citronpeppar, flingsalt och smulad fetaost + keso och skivor av kiwi
Åter till själva rätten då där allting började med att Camilla gav mig i uppdrag att göra rödbetsbiffar, något hon läst om men slarvat bort receptet på och då var det var bara för mig att sätta igång och improvisera, något jag gillar
Riv rödbetor och morot på grova sidan av rivjärnet. Finhacka löken och stek den tills den får färg. Blanda sedan alla ingredienser förutom salladsblad i en bunke
Koka linserna enligt förpackningen och häll av vattnet. Skala och riv rödbetor och morötter. Blanda linser och rivna rotsaker i en matberedare och mixa till en nästan slät smet
Men nu ska det bli rödbetsbiffar. RödbetsbiffarRÖDBETSBIFFAR 1 finhackad gul lök1 liter rårivna rödbetor4 ägg1 tsk saltsmör till stekningVispa äggen lätt
Servera till rödbetsbiffarna. God morgon. Här kommer dagens middagstips, biffar på rödbetor med klyftpotatis och en kräm med honung, rosmarin och fetaost
Skala och riv rödbetor, potatis, palsternacka och schalottenlök i matberedaren med fina rivskivan. Byt till kniv och tillsätt sköljda kikärter, ströbröd och potatismjöl, och mixa samman
Jag provade hans recept på rödbetsbiffar och stuvade morötter och blev riktigt nöjd. Min gud när det kommer till vegetariska matbloggar är defintivt Mattias Vegoriket
Resultatet blev tomatsoppa med glutenfripasta och rödbetsbiffar. Nästan alla recept innehöll ägg, vilket vi inte hade, så jakten på de mest allergivänliga rödbetsbiffar som universum skådat började
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.