Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen ochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Låt morotsbitar, chilioch ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Hetta upp en stekpanna med oljan i. Tillsätt chilin till grönsakerna och fräs den. färsk chili. Koka nudlarna enlig anvisningen på förpackningen och vänd sedan ner dem och rör om
½ dl sweet chilisås. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
tzatsiki samt creme fraiche blandat med sweet chili. Servera med lite mer limesaft och hackad mynta. Efter bubbel och crostini blev det rosé från Languedoc, grillade kyckling- och grönsaksspett, världens godaste potatissallad med päron och grönmögelost, sparris och två såser
Skär kycklinginnerfileerna i bitar och bryn dom med fisksås och svartpeppar som krydda. När de är klara skölj i kallt vatten och lägg tillbaka i kastrull och blanda i olja
Dela chilin på mitten och ta ut fröna, hacka där efter chilin. ½ röd chili. Häll ner grönsakerna och häll på lite matolja som du steker allt i en stund tillsammans med kycklingen
Knäck ägg i pannan och rör runt medan äggen stelnar. Strö hackade, rostade jordnötter, strimlad salladslök och torkad eller färsk strimlad chili över vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.