Dessto mer grönsaker du tar, dessto mindre kommer limen ochchilin att smaka, men fyller du en tallrik med grönsaker och rotselleri så kommer styrkan att hamna någonstans på medium/stark på hetskalan
Låt morotsbitar, chilioch ingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Hetta upp en stekpanna med oljan i. Tillsätt chilin till grönsakerna och fräs den. färsk chili. Koka nudlarna enlig anvisningen på förpackningen och vänd sedan ner dem och rör om
½ dl sweet chilisås. Stek köttbullar och grönsaker i smör i en wokpanna, pudra över ingefära. Koka nudlar enligt förpackningsanvisning och spola dem i kallt vatten
tzatsiki samt creme fraiche blandat med sweet chili. Servera med lite mer limesaft och hackad mynta. Efter bubbel och crostini blev det rosé från Languedoc, grillade kyckling- och grönsaksspett, världens godaste potatissallad med päron och grönmögelost, sparris och två såser
Servera med bröd och/eller sallad. För en gång skulle blev de perfekt tillagade, varken sega, hårda eller torra (jo jag har lyckats med det mesta i räkväg)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.