Saftig och smakrik kycklingrätt som passar lika bra i tortillabröd som tillsammans med potatis eller ris. recept Kristina Andersson.
500 g
kycklingfilé
blandade grönsaker, t.ex. sallad, avokado, tomat
tortillabröd
Sås
2
vitlöksklyftor
3 msk
riven ingefära
3 msk
japansk soja
1 msk
flytande honung
2 msk
ketchup
1 msk
sesamolja
2 msk
sesamfrön
Beskrivning
Pressa vitlöksklyftorna och riv ingefäran. Blanda med resten av ingredienserna till såsen.
Skär kycklingfiléerna i stora bitar och lägg i en ugnsfast form. Häll över såsen och ugnsstek i 175 grader i 20–30 minuter.
Dra isär kycklingen med två gafflar så att köttet blandas ordentligt med såsen. Låt steka i ytterligare 15 minuter.
Servera tillsammans med salladsblad och skurna grönsaker i tortillabröd.
När jag lagar såsen lagar jag alltid dubbel sats, tar lika lång tid och sedan kan man frysa den till nästa gång man är sugen på Pulledchicken eller pulled pork
Den här kycklinggryta blir full av härliga smaker från Medelhavet. Jag lagade den i slow cookern, Crock Pot men den går självklart att göra i vanlig gryta på spisen
Ja att vår premiärmiddag var pulledchicken har ni ju redan förstått, men hur det hela gick till är ju fortfarande höljt i dunklet (säger man fortfarande så eller är det vi som är antika
I lördags bjöds våra gäster på pulledchicken. Pulledchicken med tillbehör, 8 p samt 2 matlådor. Perfekt att tillaga i lergryta, sköter sig själv på låg temperatur i ugnen - och så är det galet gott och faller alla i smaken
Idag gjorde jag pulledchicken med nybakat kokosbröd, jätte gott. Tillsätt paprikapulver, cayennepeppar, färsk ingefära, spiskumin & Santa Marias Chicken-steak krydda
hel kyckling, gärna ekologisk. 1kryddblandning, t. ex creole eller grillkrydda. 1barbecuesås, färdig. 1t. ex riven ost, tacosalsa, guacamole, grönsaker, jalapenos, baguetteTillagning i lergryta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.