Oopsies! Man skiljer 3 ägg, gula i en bunke och vita i en annan. Vispa vitan till ett tjockt skum, man ska kunna vända bunken upp-och-ner utan att det lossnar mikaela.cooper.3
Matbröd! Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt mikaela.cooper.3
Fröknäcke! Sätt ugnen på 150 grader. Blanda 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl hela linfrön och 1 msk fiberhusk mikaela.cooper.3
Portionsbröd! Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig mikaela.cooper.3
Prästostbröd! Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl mikaela.cooper.3
Nyttigt kesobröd utan mjöl! Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga och blanda ner keson. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i äggröran mikaela.cooper.3