Bröd!

Bröd!

  • 6 Recept
Oopsies!

Oopsies!

Man skiljer 3 ägg, gula i en bunke och vita i en annan. Vispa vitan till ett tjockt skum, man ska kunna vända bunken upp-och-ner utan att det lossnar
Matbröd!

Matbröd!

Blanda ihop 2 dl havregryn, 5 dl siktat dinkelmjöl, 2 tsk bikarbonat, 1 dl russin, 1 dl linfrön, 1 dl solroskärnor eller hackade nötter och 4 nypor havssalt
Fröknäcke!

Fröknäcke!

Sätt ugnen på 150 grader. Blanda 1 dl solrosfrön, 1 dl sesamfrön, 1 dl hela linfrön och 1 msk fiberhusk
Portionsbröd!

Portionsbröd!

Värm mjölken till fingervärme, ca 37 grader. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölken. Rör om tills jästen har löst sig
Prästostbröd!

Prästostbröd!

Smula jästen i en bunke och häll över vattnet. Rör tills jästen löser sig. Tillsätt smör & rapsolja, kvarg, salt, dillfrö, grahamsmjöl och dinkelmjöl
Nyttigt kesobröd utan mjöl!

Nyttigt kesobröd utan mjöl!

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen fluffiga och blanda ner keson. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner i äggröran