2. Smörj en ugnsfast form och fördela potatisskivorna i formen, strö över lökhack och krydda med salt och peppar och lägg på ytterligare potatisskivor.
3. Fortsätt att varva potatis, lök och kryddor för att avslutningsvis hälla över grädde och riven ost.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader tills potatisen är mjuk, ca 40 minuter beroende på hur tjock potatis du skivat.
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Värm ugnen till 175º. Skala och skiva potatisen tunt, gärna i matberedare. Pressa vitlöksklyftorna och fräs dem i olivolja i en stor kastrull, utan att de tar färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.