Pannbiff med löksås
Pias kokbok
Pias kokbok

Pannbiff med löksås

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • Pannbiff
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 500 g blandfärs
  • 2 msk dijonsenap
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja
  • Löksås
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk strösocker
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 1/2 kruka persilja
  • 1 gurka
  • 1 huvudsallad

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200˚C.
    Skala och koka potatisen.
    Pannbiff: Blanda ströbröd och vatten i en stor bunke. Låt stå någon minut. Blanda ner ägg, färs, senap, salt och peppar. Forma färsen till 8 biffar.
    Bryn dem på båda sidor i oljan i en stekpanna. Lägg biffarna i en ugnssäker form eller sätt in stekpannan (om den tål det) mitt i ugnen ca 8 minuter.
    Starta timer
    Löksås: Skala och skiva lökarna. Stek dem med sockret i matfettet i en stekpanna på svag värme tills löken är gyllenbrun och mjuk.
    Strö över mjölet och rör om. Tillsätt vatten och buljongtärning och koka upp under omrörning. Smaka av med salt och peppar.
    Hacka persiljan och rör ner den i såsen.
    Skär gurkan i stavar och riv salladen i bitar.
    Servera biffarna med löksås, gurka, sallad och potatis.
    Gör ägg fri: uteslut ägget.enfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller Po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
    Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
    Gör glutenfri: använd glutenfritt ströbröd (kan innehålla mjölkprotein) eller po-fiber. Använd glutenfritt mjöl.
    Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
    Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
    Gör äggfri: uteslut ägget.
    Tips
    Blanda gärna salladen med en vinägrett gjord på rödvinsvinäger och olivolja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.