Tina färsen till rumstemperatur
Förbered klyftpotatisen
Finhacka löken
Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smaka av med salt och peppar
Forma 4 stycken stora jämntjocka biffar
Stek biffarna på medelvärme i olja eller smör tills dom fått fin färg på bägge sidor, ca 4-5 min per sida.
Låt dra på eftervärme ett tag så dom reagerar hela vägen igenom och känns fasta när du trycker på dom i mitten.
Lägg biffarna åt sidan och gör löksåsen.
När såsen är klar:
Lägg ned biffarna i pannan med såsen och låt puttra försiktigt i 2-3 minuter.
Pannbiff med löksås är en mycket populär rätt hos personer som tycker om svensk mat. Servera gärna med klyftpotatis, rårörda lingon och ev. pressgurka.
Strö över lite socker och låt sedan stå medan du fortsätter medpannbiffarna. Riktigt saftiga pannbiffarmed sockerstekt lök, det hittar jag i Mannerströms underbara kokbok ”Husmanskonst”
Krydda med salt och peppar. Kvällens middag bestod av goda biffar, sås, klyftpotatisoch haricoverts. Under tiden vi lagade biffarna och såsen, skötte potatisen sig självt i ugnen
Smaka av med salt och peppar. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Servera biffarna med den goda såsen direkt ur stekpannan tillsammans med de rostade rotfrukterna och ev lite lingonsylt/rårörda lingon vid sidan om
Låt smeten stå och dra sig en stund medan du pysslar och värmer på smör i ett stekjärn, gör jättestora köttbullar och platta till, stek på båda sidor tills fått färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.