Pannbiff med löksås och klyftpotatis
mimmimi
mimmimi

Pannbiff med löksås och klyftpotatis

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g formbar färs från Anamma
  • 1 sats löksås
  • 1 sats klyftpotatis
  • 1 gul lök
  • 1 msk mörk grönsaksfond
  • 2 tsk ljus sojasås
  • 2 tsk dijonsenap
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • Salt och rikligt med svartpeppar

Beskrivning

    Tina färsen till rumstemperatur
    Förbered klyftpotatisen

    Finhacka löken
    Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smaka av med salt och peppar

    Forma 4 stycken stora jämntjocka biffar
    Stek biffarna på medelvärme i olja eller smör tills dom fått fin färg på bägge sidor, ca 4-5 min per sida.
    Låt dra på eftervärme ett tag så dom reagerar hela vägen igenom och känns fasta när du trycker på dom i mitten.

    Lägg biffarna åt sidan och gör löksåsen.
    När såsen är klar:
    Lägg ned biffarna i pannan med såsen och låt puttra försiktigt i 2-3 minuter.

    Pannbiff med löksås är en mycket populär rätt hos personer som tycker om svensk mat. Servera gärna med klyftpotatis, rårörda lingon och ev. pressgurka.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.