1.5 msk
hackad gul lök (använd resten av löken i såsen)
1 st
ägg
1 tsk
salt
2 krm
finmalen svartpeppar
500 g
blandfärs eller nötfärs eller en blandning av nötfärs och blandfärs
1.5 msk
vetemjöl
1.5 dl
vispgrädde
1.5 dl
mjölk
ev. vatten
0.5 msk
soja
0.5 krm
finmalen vitpeppar
0.5 tsk
salt
1-2 st
gula lökar
lingonsylt
1 dl
vatten 2 msk kalvfond 0.75 dl havregryn 1.5 msk hackad gul lök (använd resten av löken i såsen) 1 st ägg 1 tsk salt 2 krm finmalen svartpeppar 500 g blandfärs eller nötfärs eller en blandning av nötfärs och blandfärs
1.5 msk
vetemjöl 1.5 dl vispgrädde 1.5 dl mjölk ev. vatten 0.5 msk soja 0.5 krm finmalen vitpeppar ca 0.5 tsk salt 1-2 st gula lökar
1300 g köttfärs 1 msk smör eller margarin 4 st potatis 1 st morot 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 2 dl vatten 1 msk kalvfond salt peppar 1 tsk kinesisk soja 2 msk hackad persiljaFräs färsen smulig i en gryta med smör
Steken bryner jag lätt runtom i tillsammans med några lök och morötter. Lite soya, en gnutta socker och smaka av med salt och peppar sen har jag en gudomlig god sås som jag sedan slår över köttet
smaka av med soja, salt och vitpeppar. Låt sjuda i 5-10 minuter och lägg sedan ner löken i såsen och servera med valfritt tillbehör. 3 dl grädde (späd eventuellt med mjölk om det blir för tjockt)
Pannbiffarna. Riv löken, och blanda ihop med köttfärs, mjölk och ägg. Löksåsen. Stek biffarna på medelvärme, ett par minuter på varje sida, så att de får fin färg
Pannbiffmedlöksås är en mycket populär rätt hos personer som tycker om svensk mat. Blanda alla ingredienser till en jämn smet och smaka av med salt och peppar
Pannbiff. Servera biffarna medlöksås, gurka, sallad och potatis. Stek dem med sockret i matfettet i en stekpanna på svag värme tills löken är gyllenbrun och mjuk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.