Nyttiga salted caramel chocolate bites
Felicia Hassan
Felicia Hassan

Nyttiga salted caramel chocolate bites

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mörk choklad
  • 1 dl kokosolja
  • Agavesirap
  • 1 dl kakao
  • 1 nypa salt
  •  
  • Dadelsirap
  • 10 färska dadlar
  • 0,5 dl vatten
  • 1 nypa salt
  •  
  • Kaffechokladkräm
  • 1 dl kokos
  • 1 dl kakao
  • 0,5 dl starkt kaffe (valfritt)
  • 5 färska dadlar
  • En nypa vaniljpulver
  •  
  • Topping
  • Flingsalt

Beskrivning

    1. Smält kokosoljan i en kastrull. Blanda ner agavesirap, salt och kakao. Tillsätt mer/mindre agavesirap för sötare/beskare choklad.

    2. Häll ut cirka hälften av chokladen (lite mindre) så det täcker botten av en form. Ställ in i frysen.

    3. Mixa alla ingredienser till dadelsirapen. Mer eller mindre vatten för att få rätt konsistens. Om dadlarna är hårda går det bra att värma upp dem i vattnet innan de mixas. Ställ sedan dadelsirapen åt sidan.

    4. Mixa ingredienserna till kaffechokladkrämen. Ställ åt sidan.

    5. Ta ut chokladbotten ur frysen när den stelnat. Skär/dela den i rutor.

    6. Klicka en klick dadelsirap på varje. Klicka en klick kaffechokladkräm på det. Frys igen så det stelnar något.

    7. Ta ut ur frysen. Häll på resten av chokladen. Toppa med flingsalt. Låt stelna och förvara i kylskåp/frys.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.