1. Smält kokosoljan i en kastrull. Blanda ner agavesirap, salt och kakao. Tillsätt mer/mindre agavesirap för sötare/beskare choklad.
2. Häll ut cirka hälften av chokladen (lite mindre) så det täcker botten av en form. Ställ in i frysen.
3. Mixa alla ingredienser till dadelsirapen. Mer eller mindre vatten för att få rätt konsistens. Om dadlarna är hårda går det bra att värma upp dem i vattnet innan de mixas. Ställ sedan dadelsirapen åt sidan.
4. Mixa ingredienserna till kaffechokladkrämen. Ställ åt sidan.
5. Ta ut chokladbotten ur frysen när den stelnat. Skär/dela den i rutor.
6. Klicka en klick dadelsirap på varje. Klicka en klick kaffechokladkräm på det. Frys igen så det stelnar något.
7. Ta ut ur frysen. Häll på resten av chokladen. Toppa med flingsalt. Låt stelna och förvara i kylskåp/frys.
Mixa ihop ingredienserna till botten till en fast smet. Tryck ut i en form. Värm upp oljan till het. Häll ner kakaon och var beredd att vispa ihop så du undviker kakaoklumpar
-. Försökte så hårt att hinna ta bilder innan det skulle bli för mörkt. Lyckades nästan men ändå inte. Kanske kommer kompletterande post om de här imorgon pga wow
Förutom fix i köket så bakade jag dessa nyttiga godingar idag. Dessa chocolate chop cookie bites är perfekta att ha med sig i väskan som mellanmål när man är på språng och innehåller inget socker
Creamy, sticky and oh so good brownies with chocolate and salt caramel. So incredibly good and use a lot of chocolate, you can never have too much chocolate, right
Double Chocolate Brownie. Jag fick ett super STORT paket med Odense produkter ifrån Buzzador under förra veckan och jag började med att baka brownies med egenkokad kolasås
SaltedCaramel Sauce with coconut sugar*. A dangerous good pie with caramel sauce and chocolate. And it is easy to bake once you have the caramel sauce ready
Hej och välkomna till min blogg. Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
ChocolateCaramel Tartadapted from Saveurca 10-12 bitarSkal180 g vetemjöl (3 dl)35 g kakao (nästan 1 dl)2 g salt (ca ½ tsk)150 g rumsvarmt smör70 g florsocker (drygt 1 dl)2 äggulor½ tsk vaniljextraktFyllning300 g strösocker (3,4 dl)90 g vatten (0,9 dl)60 g ljus sirap (3 msk)ca 2 g maldonsalt (ca 1 tsk)90 g smör100 g vispgrädde (1 dl)Chokladganache110 g vispgrädde (1,1 dl)100 g mörk choklad1 kula (ca 1 tsk) smörrostade pinjenötter och maldonsalt till garneringSkaletSättugnen på 175 grader (vanlig ugn)
Fill the indentation with nutella and saltedcaramel. And when you bite into it you´re mouth gets filled with an ooey gooey satisfaction of nutella melted togheter with saled caramel
One Bowl Chocolate Cupcake with Whipped Cream Cheese Frosting & Salted Butter Caramel. Äntligen. . Kärleken har köpt en ny router, allt är frid och fröjd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.