Mixa hasselnötterna i en mixer tills de oljar av sig och blir till nötsmör. Tillsätt salt. Smält chokladen i vattenbad och lägg i kokosoljan så den också smälter. Häll chokladen i nötsmöret och blanda väl. Häll allt i en burk med tätslutande lock och ställ i kylen. Ta fram i rumsteperatur en 30 min innan användning. Njut!
Ta av kastrullen från värmen och blanda ned konserveringsmedlet. Ha i plommonen och ingefäran och koka 15 minuter på medelvärme under omrörning. 1 tsk Atamon konserveringsmedel
Klä en form med glapack och lägg i en marängbotten. Ringla ner Nutellan (värm den lite i micron så den blir lite rinnig) så att det blir ränder i smeten
Lägg en plåt med bakplåtspapper på spisen. På låg hastighet, blanda i kakaopulver. Det som gör dom här kakorna sådär extra goda är att man fryser in små bollar av nutella som man sedan lägger i mitten av degen innan den ska in i ugnen så när man sen tar ut kakorna så har nutella runnit ut i hela kakorna och det är sådär kletiga och goda
Om ni nu har missat denna dag hel, så kommer jag till er räddning med en super enkel Nutella Brownie recept som ni kan bjuda familjen på till efterrätt idag
Muffinsen är super saftig med bitar av choklad i och på toppen har jag dekorerat med en frosting på nutella och cream cheese, hasselnötter och färska jordgubbar
Igår körde vi på en spontanmiddag med svärföräldrarna här hemma och då min mans syster gärna önskade efterrätt och jag kände att tiden var knaper gjorde jag denna superenkla efterätt med smördeg och nutella
Jag heter Madelene och är 24 år, jag bor tillsammans med min familj bestående av sambo B, vår dotter Ena som är född i oktober 2012 och vårt senaste tillskott Edin som föddes i April -14
Tyckte nog att det var lite för mycket socker i dem med tanke på hur söt Nutella är. Hittade recept på nutella kakor inne på en facebook grupp som jag bara var tvungen att testa
1 dl socker2 dl ljus sirap300 g nutella5 dl cornflakes1,5 dl jordnötter200 g choklad Smält socker och sirap i en kastrull, tillsätt nutellan och rör om. 300 g nutella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.