Nudlar med wokgrönsaker
Matilda
Matilda

Nudlar med wokgrönsaker

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner nudlar
  • 1 tsk olja
  • 1 förp frysta wokgrönsaker
  • 1 förp färsk spenat
  • 1 röd paprika
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 msk woksås
  • salt & peppar
  • olja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Koka nudlarna enligt anvisningarna. Spola dem i kallt vatten och droppa lite olja över för att de inte ska klibba ihop.

    2. Skölj och strimla salladslöken och hacka vitlöken.

    3. Hetta upp en wok- eller stekpanna och tillsätt lite av oljan och vitlöken. Fräs de frysta grönsakerna, höj värmen och fräs under omrörning tills de blir genomstekta. Tillsätt sedan resterande grönsaker och stek i ca 2 minuter, salta och peppra lätt över. Tillsätt japansk soja och woksås under omrörning. Ta upp och lägg i en skål.

    4. Hetta upp pannan igen och tillsätt resten av oljan, fräs nudlarna och tillsätt sedan grönsakerna. Blanda väl och smaka av.

    Servera de wokade nudlarna med till exempel sweet chilisås och hoisinsås.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.