Lägg pekannötterna i en skål, häll på kallt vatten och låt dem ligga i blöt flera timmar, gärna över natten. Klä en kvadratisk grund form med bakplåtspapper. Häll av nötterna och klapptorka dem med en ren handduk, häll dem i matbredaren och hacka dem grovt. Skeda ur hälften av hacket i en liten skål. Kör resten av nötterna till en finmald massa, tillsätt dadlar, lönnsirap, kakaopulver och salt. Blanda ordentligt. Resultatet ska bli en tjock smet. Tillsätt de grovhackade nötterna och pulskör några gånger för att blanda in dem. Vänd ut smeten i den klädda formen och tryck ut den ordentligt. Dela browniena i 16 små fyrkanter.
Jag verkligen älskar nötter och mandlar och speciellt salta mandlar, ett perfekt snack till fördrinken på middagsbjudningen eller varför inte som snack en helt vanlig vardag
Kringlor (sk pretzels) finns i alla möjliga varianter – mjuka, hårda, söta och salta. Dessa är mer åt det salta brödhållet och funkar bra som ett tilltugg på middagsbordet
Salta mandlar – det bästa tillvägagångssättet. Jag älskar salta mandlar. Blir mandlarna för salta för din smak kan du gnugga dem mot varandra i en kökshandduk
Då tycker jag att ni ska ge mitt recept på salta kex med parmesan och timjan en chans . Är ni som jag trötta på att köpa hem glutenfria dyra, smuliga kex som smakar damm
Hursomhelst så blev ett av våra fikor under våra utomhusäventyr dessa salta toscagrottor. De består av en riktigt spröd mördeg och en enkel fyllning gjord på salta nötter och kolasås
Saltade citroner Du kan också krydda dina saltade citroner. Öppna skåran och salta innanmätet. Salta mellan lagren och varva med vitlöksklyftor och väl avsköljda citronblad
Förra året skrev jag om smakkompisen salta, inlagda citroner. Efter att fått smaka på min vän Michelines hemgjorda salta, inlagda citroner vet jag bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.