Salta nötbrownies
Favoritmaten
Favoritmaten

Salta nötbrownies

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 g pekannötter
  • 400 g urkärnade, grovt hackade dadlar
  • ½ dl lönnsirap
  • 65 g kakaopulver
  • 1 nypa salt

Beskrivning

    Lägg pekannötterna i en skål, häll på kallt vatten och låt dem ligga i blöt flera timmar, gärna över natten. Klä en kvadratisk grund form med bakplåtspapper. Häll av nötterna och klapptorka dem med en ren handduk, häll dem i matbredaren och hacka dem grovt. Skeda ur hälften av hacket i en liten skål. Kör resten av nötterna till en finmald massa, tillsätt dadlar, lönnsirap, kakaopulver och salt. Blanda ordentligt. Resultatet ska bli en tjock smet. Tillsätt de grovhackade nötterna och pulskör några gånger för att blanda in dem. Vänd ut smeten i den klädda formen och tryck ut den ordentligt. Dela browniena i 16 små fyrkanter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.