2. Vispa
ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
3. Häll
smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
4. Glasyr:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren.
5. Bre
på kakan när den har svalnat.
Beskrivning
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
4 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1/2 tsk riven muskotnöt
2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
4 dl rivna morötter (motsvarar ca 250 g oskalade)
1 dl grovt hackade valnötter
Glasyr
200 g smör
200 g färskost eller annan naturell färskost
3 dl florsocker
pressad juice och rivet skal från 1 citron
2 tsk vaniljsocker
Urgod morots kaka blev det idag. Så idag tänkte jag dela med mig av denna underbara recept till er. Kanske kan det vara något att bjuda på inför helgen
"Lindas bakskola" (Tidningen Hembakat) levererar varje gång. ) Enkelt och bra recept. Jag följde Lindas tips att skära kakan i rutor innan frosingen lades på, vilket gjorde det betydligt mindre kladdigt när kakan slutligen skulle läggas på serveringsfatet
Gör så här. Kaka. Sätt ugnen på 180 grader. Smörj en bakform, 30 x 22 cm, med smör. Mjöla formens kanter lätt med vetemjöl och täck bottnen med bakplåtspapper
Min morotskaka gjorde succé i lördags. Morotskaka,. Morotskaka att dö för. Det var min allra första. Ibland så förvånar jag mig själv hur duktig jag faktiskt har blivit i köket
Vem älskar inte morotskaka. Mättande, dekadent och till och med nyttig… Denna supersaftiga naturligt glutenfria morotskaka är också mjölfri (fri från sädesslagen), mjölkproteinfri och bakad utan vitt socker
Morotskaka är gott och raw morotskaka är ännu godare. Morotskaka. Glasyr måste man ju ha på morotskaka och jag använde mig av en gammal klassiker – cashewgrädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.