Morotskaka
mattias.c.johnsson
mattias.c.johnsson

Morotskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1. Sätt ugnen på 175°C.
  • 2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner olja och de rivna morötterna i smeten. Tillsätt därefter mjölblandningen och nötterna.
  • 3. Häll smeten i en smord och bröad kakform, ca 26 cm i diameter (för 10 bitar). Grädda mitt i ugnen i ca 40 minuter.
  • 4. Glasyr: Smält smöret och låt det svalna. Blanda med övriga ingredienser till glasyren.
  • 5. Bre på kakan när den har svalnat.

Beskrivning

    3 ägg
    3 1/2 dl strösocker
    4 dl vetemjöl
    1 tsk bikarbonat
    1 tsk kanel
    1 tsk bakpulver
    1/2 tsk salt
    1/2 tsk riven muskotnöt
    2 1/2 dl rapsolja eller solrosolja
    4 dl rivna morötter (motsvarar ca 250 g oskalade)
    1 dl grovt hackade valnötter
    Glasyr
    200 g smör
    200 g färskost eller annan naturell färskost
    3 dl florsocker
    pressad juice och rivet skal från 1 citron
    2 tsk vaniljsocker

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.