1. Blanda ingredienserna till degen till en smidig deg. Lägg i plast i kylen minst 1 timme. 2. Kavla ut degen ca 0,5 mm tjock, tryck ut runda formar som är ca 6 cm i diameter
Citron/blåbärs kladdkaka. 3 oktober 2015, 19. 04. Hej. Hoppas att ni haft en bra lördag så här långt. Vi har mest myst hemma, busat med hundarna och fikat förstås
Ha en finfin lill-lördag mina vänner. Dessa godingar bakade jag alltså på tisdagkväll. Och nyss har jag bakat kladdkaka med, bakar nästan varje dag senaste tiden
170 g smör 180 g macadamianötter [2,5 dl] 140 g farinsocker [2 dl] 120 g strösocker [1,5 dl] 55 g ägg [1 st] 15 g äggula [1 st] 300 g vetemjöl [5 dl] 3 g bikarbonat [0,5 tsk] 2 g salt [0,5 tsk] 4 g vaniljsocker [1 tsk] 250 g vita chokladknappar
Det kan vara bökigt att få till det men förhoppningsvis kommer ni lyckas om ni följer mina råd. Att göra egen Sushi är så gott och blir oftast väldigt mycket billigare
Idag går det 17. e Uppdraget på Kågeskolan av stapeln. Jag hejar förstås på min klass 9a. Ikväll är det 9. ornas kväll och det är mycket som ska hinna bli klart innan dess
1. Vispa ägg & socker poröst. 2. Smält smöret på låg/medelhög värme. Smöret ska vara varmt men inte hett. Häll i farinsocker och se till att det löses upp
Jag kan inte slänga mat, så när jag hade några mogna bananer så blev det bananbröd. Jag hade 4 bananer i smeten men det blev lite väl kladdigt så 2 stycken är nog mer lagom