Morotskaka
moa.1403.eriksson
moa.1403.eriksson

Morotskaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 4 st Ägg
  • 340 g Strösocker
  • 200 g Smör
  • 340 g Rivna Morötter
  • 240 g Vetemjöl/Glutenfri Mix
  • 10 g Bakpulver
  • 10 g Bikarbonat
  • 1 tsk Kanel
  • 1 tsk Kardemumma
  •  
  • Frosting
  • 200 g Philadelphiaost
  • 150 g Smör
  • 180 g Florsocker
  • 10 g Vaniljsocker
  • +Kokos som eventuellt färgas till toppingen

Beskrivning

    1. Starta ugnen på 175° och smörj en form, jag använder en kvadratisk med måtten-... Smält smöret och riv morötterna. Vill du ha färgad kokos ovanpå bör du färga den redan nu.

    2. Vispa ägg och socker luftigt och tillsätt smöret och de rivna morötterna. Tillsätt sedan de torra ingredienserna, sila gärna ner dem för att minska risken för klumpar. Blanda samman till en jämn smet och fyll upp formen.

    3. In med formen i nedre delen av ugnen och grädda ca 50-70min, men håll koll och använd provsticka, alla ugnar är olika!

    4 Gör frostingen, börja med att blanda samman philadelphiaosten och det rumsvarma smöret och tillsätt därefter lite florsocker i taget och sist även vaniljsockret. Lägg på denna först när kakan svalnat helt och hållet! "strö sedan på eventuell kokos.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.