Mjuk dadelkaka med lingonfrosting
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Mjuk dadelkaka med lingonfrosting

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g dadlar, urkärnade
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 200 g smör
  • 2 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • LINGONFROSTING
  • 1 fp färskost
  • 2 dl florsocker
  • 25 g rumstempererat smör
  • 1 dl lingon

Beskrivning

    1. Kärna ur dadlarna, dela i mindre bitar och lägg i en kastrull med vatten och socker.

    2. Koka dadlarna mjuka ca 3–4 minuter. Tillsätt smör i den heta dadelkrämen och vispa tills smöret smält. Tillsätt äggen, ett i taget under vispning.

    3. Blanda vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker pepparkakskrydda och tillsätt i smeten. Blanda väl.

    4. Häll i en smord och bröad kakform och grädda i 175° ca 50 minuter.

    5. Lingonfrosting: Vispa samman färskost med florsocker och smör, vänd ner lingon. Servera till eller på dadelkakan.

    TIPS: Välj rätt dadel. Allra godast blir det om du använder medjool-dadlar. Extra stora, mjuka och saftiga men samtidigt sådär perfekt sega.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.