Mjuk Bröd - 8 Stycken
mojsan
mojsan

Mjuk Bröd - 8 Stycken

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 5 2 röster

Ingredienser

  • 50 g Jäst
  • 50 g Margarin
  • 5 dl Mjölk
  • 1.5 tsk Salt
  • 2 msk Ljus Sirap
  • 2 tsk Mald Brödkrydda
  • 12 dl Vetemjöl

Beskrivning

    1) Sätt ugnen på 250 grader.

    2) Smält margarinet i en kastrull och häll i mjölken och låt bli fingervarmt 37 grader.

    3) Smula jästen i en bunke och häll sedan i degspadet och rör om tills jästen löst sig.

    4) Häll i resten av alla ingredienser och arbeta degen tills den blir blank och släpper bunkens kanter.

    5) Låt jäsa 30 minuter.

    6) Dela degen i 8 delar och kavla varje del till en 1/2 cm tjock runda kakor.

    7) Lägg dom 2 och 2 på en bakpappersklädd plåt.

    8) Dom behöver inte jäsa mer men om man vill räcker de med ca: 15 minuter tills dom jäst upp sig lagom tjocka.

    9) Grädda i 7 minuter.

    10) Pensla brödet med vatten och låt svalna under duk.

Kommentarer

  • ylvahoegberg

     - 

    Jättebra. Har även använt grönsaksbuljong och bönspad istället för mjölk, funkar superbra. Ett lättbakat och gott bröd!?

Logga in eller Registrera för att kommentera.