Matiga scones m havregryn
annelie.johansson-2
annelie.johansson-2

Matiga scones m havregryn

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 1/2 dl havregryn
  • 7 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 150 g smör
  • 3 dl mjölk

Beskrivning

    Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt i en skål.
    Finfördela smöret i mjölblandningen.
    Tillsätt mjölk och arbeta snabbt ihop en deg.
    Dela degen i 2 bitar. Platta ut till runda kakor och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
    Skåra i fyra bitar i varje deg och nagga med en gaffel.
    Grädda sconesen mitt i ugnen på 250 grader i 15 minuter. Bryt dem i bitar, dela lätt med en gaffel och är dem varma.

    Man kan förbereda degen kvällen före.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.