Sätt på ugnen på 225 grader.
Hacka lökarna och skär upp zucchinin i skivor (1/2-1 cm tjocka). Salta zucchinin för att dra ur vatten.
Stek bacon, lök och zucchini var för sig.
Blanda löken med krossade tomater, olivolja (olja från de soltorkade tomaterna), vispgrädde och pressa i vitlöken. Krydda och låt koka en stund.
Tina eventuell frusen spenat häll av vattnet. Skär fetaosten i små fyrkanter.
Lägg på lasagneplattor i en ugnsfast form och häll på sås, spenat, fetaost, bacon och soltorkade tomater. Gör därefter ett till lika dant lager. Överst läggs ett tredje lager med plattor täckt av den återstående såsen och gärna lite chilisås. Överst rivs lite ost och läggs på. In i ugnen, någonstans mellan mitten och längst ned, i ca 20 min.
Lasagne är ju sååå gott och därför har jag gjort ett eget recept som är viktväktaranpassat. Det är ju klart att en lasagne med massa god ost slår det mesta, men vill man dra ner på kalorierna måste man dra ner på osten
Många har testat Jamie Olivers lasagne med crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Krama ur spenaten, smula fetaosten och börja lägga samman lasagnen. först lite sås, lasagneplattor, sås, hälften av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås, resten av spenaten och fetaosten, lasagneplattor, sås och så den rivna osten
Jaha, ännu en vegetarisk lasagne. 1-2 frp lasagneplattor. Kan det va intressant. Tänk att det kan det faktiskt för denna var – trots att ingredienserna inte är något utöver det vanliga – himla speciell och himla god
Lasagne gå att variera i det oändliga och här kommer en smarrig vegetarisk sådan. Smörj en ugnssäker form och varva tomatsås, lasagneplattor, ostsås soltorkade tomater och oliver
Varva fyllningen med lasagneplattor i en ugnsfast form. Lasagneplattor. Strö riven ost över lasagnen och ställ sedan in den i ugnen, 225 grader i 20 minuter
LasagneTa en något djupare ugnsform och lägg ett lager plattor i botten. Fortsätt tills alla plattor är slut och avsluta lasagnen med ett sista lager av köttfärssås, bechamelsås samt ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.