1. Kantskär bröden. Bred ut ett lager med brödskivor 3x4.
2. Fyllning 1: Häll av lagen från räkorna och krama ur vätskan. Hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna och bred ut hälften av röran på brödskivorna. Lägg på ett nytt lager med brödskivor.
3. Fyllning 2: Finhacka laxen. Blanda med resten av ingredienserna och bred hälften av det på nästa lager bröd. Lägg ett till lager med bröd på.
4. Upprepa med fyllningarna och avsluta med ett lager bröd
5. Garnering: Vispa grädde och blanda med färskosten. Bred blandningen ovanpå tårtan och runt om kanterna.
6. Skala och ansa räkorna. Garnera tårtan med räkor, lax, ägg, citron mm. Tryck försiktigt fast dillen runt kanterna.
Jag hade förberett en rund smörgåstårta kvällen innan fylld med skagenröra, ägg och mjukost. Och här kommer recept på smörgåstårtan samt bildregn från gårdagen
Då håller smörgåstårtan ihop bättre och blir lättare att skära upp. Dags att lägga ihop smörgåstårtan. Bred krämen med färskost och majonnäs på och runt tårtan
Täck tårtan med plastfilm och låt vila, gärna över natten. Hacka räkorna, strimla laxen, hacka dillen och lägg i en bunke, tillsätt crème fraiche, färskost, majonnäs, hackad dill och dijonsenap
Krama ur en del vatten och veckla sedan ut papperet och lägg ovanpå smörgåstårtan. Garnera med kallrökt lax, räkor, stenbitsrom och de övriga garnityren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.