Lyxig Smörgåstårta Med Lax Och Räkor
sarasundström
sarasundström

Lyxig Smörgåstårta Med Lax Och Räkor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Receptet räcker till ca 25-30 portioner
  • 60 skivor fyrkantigt bröd
  •  
  • Fyllning 1
  • 340 g räkor i lag
  • 4 hårdkokta ägg
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl kesella
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk hackad dill
  • 1 krm cayennepeppar
  • 2 krm salt
  •  
  • Fyllning 2
  • 200 g rökt lax
  • 1,5 dl creme fraiche
  • 1 dl kesella
  • 4 msk majonnäs
  • 4 msk pepparrot på tub
  •  
  • Garnering
  • 6 dl vispgrädde
  • 400 g färskost
  • räkor med skal
  • rökt lax
  • ägg
  • citron
  • hackad dill

Beskrivning

    Gör så här

    1. Kantskär bröden. Bred ut ett lager med brödskivor 3x4.

    2. Fyllning 1: Häll av lagen från räkorna och krama ur vätskan. Hacka äggen. Blanda med resten av ingredienserna och bred ut hälften av röran på brödskivorna. Lägg på ett nytt lager med brödskivor.

    3. Fyllning 2: Finhacka laxen. Blanda med resten av ingredienserna och bred hälften av det på nästa lager bröd. Lägg ett till lager med bröd på.

    4. Upprepa med fyllningarna och avsluta med ett lager bröd

    5. Garnering: Vispa grädde och blanda med färskosten. Bred blandningen ovanpå tårtan och runt om kanterna.

    6. Skala och ansa räkorna. Garnera tårtan med räkor, lax, ägg, citron mm. Tryck försiktigt fast dillen runt kanterna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.