LYXFRUKOST: FRYST YOGHURTTÅRTA PÅ GRANOLABOTTEN
moaoscarsson
moaoscarsson

LYXFRUKOST: FRYST YOGHURTTÅRTA PÅ GRANOLABOTTEN

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 6 bitar
  • Granolabotten
  • 4 dl färdig granola, ca 200 g
  • 1 dl kokosolja
  • Yoghurtfyllning
  • 1 tsk kardemummakärnor
  • 750 ml vaniljyoghurt, t ex mjölkfri som Planti Creamy Vanilla
  • Mangosås
  • 2 dl mango, fryst går bra
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 2 msk vatten
  • färska bär till dekoration

Beskrivning

    Börja med att klä en springform med bakplåtspapper så att tårtan går lättare att få loss.

    Granolabotten
    Mixa granolan lätt i en matberedare. Blanda med kokosoljan i en skål och tryck sedan ut i den förberedda formen.

    Yoghurtfyllning
    Stöt kardemummakärnorna i en mortel och blanda sedan med yoghurten. Häll över granolabotten och ställ in i frysen i några timmar.

    Mangosås
    Mixa ihop samtliga ingredienser till en slät sås. Matberedare eller stavmixer går strålande.

    Ta ut tårtan 20 minuter innan servering och lägg upp på ett serveringsfat. Häll över mangosåsen och dekorera med färska bär.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.