Laktosfria kanelbullar 30 portioner
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfria kanelbullar 30 portioner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1⁄2  l Laktosfri mjölk
  • 60  g jäst
  • 3  dl socker
  • 400  g Laktosfritt smör
  • 1  msk grovmalen kardemumma
  • 18  dl vetemjöl
  • 1  nypa salt
  • 1  dl farinsocker
  • 2  msk malen kanel
  • 1  st ägg
  • 1  dl pärlsocker

Beskrivning

    1. Värm mjölken till fingervarmt.

    2. Blanda ut jästen i mjölken. Tillsätt vetemjöl, 2 dl socker, 200 gr smör och kardemumman.

    3. Arbeta degen i maskin i cirka 15 minuter eller för hand 15-20 minuter tills den känns smidig och elastisk.

    4. Låt degen vila i degbunken i 30 minuter.

    5. Blanda 200 g smör, 1 dl socker farinsockret och kanelen i en bunke.

    6. Dela degen i två delar, kavla ut degarna och bred på rikligt med fyllning. Rulla samman som en rulltårta och skär upp i lika stora bitar, cirka 15 stycken per rulle.

    7. Lägg i papperformar och låt jäsa minst en timme i rumstemperatur.

    8. Pensla bullarna med uppvispat ägg och garnera med pärlsocker.

    9. Grädda i ugnen 10-12 minuter på 220 grader. Servera gärna de laktosfria kanelbullarna med ett glas kall mjölk!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.