Laktosfri mannagrynsgröt i micro
patriksvensson
patriksvensson

Laktosfri mannagrynsgröt i micro

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl laktosfri mjölk
  • O,5 krm salt
  • 2 msk mannagryn
  • Sylt

Beskrivning

    Koka upp vatten och tillsätt rågflingorna under omrörning. Koka upp och låt puttra ca fem minuter. Salta. Om man vill ha en slätare gröt så blandas flingorna i vattnet från början.
    Servera med mjölk och äppelmos eller färsk frukt.





    1. Mät upp mjölk och salt i en djup tallrik eller skål. Värm på högsta effekt i micron under tre - fyra minuter.

    2. Blanda ner mannagrynen i mjöken, rör mycket noga. Värm på högsta effekt i en minut.

    3. Rör runt i gröten, försök röra ut ev. klumpar som bildas i kanterna. 

    4. Värm ytterligare 2 minuter, men nu på halvfull effekt. 

    5. Rör runt. Värm eventuellt mer för en fastare konsistens, 30 sekunder åt gången. Glöm inte röra runt.

    Servera gröten med mjölk och blåbärssylt eller annan sylt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.