Koka upp vatten och tillsätt rågflingorna under omrörning. Koka upp och låt puttra ca fem minuter. Salta. Om man vill ha en slätare gröt så blandas flingorna i vattnet från början.
Servera med mjölk och äppelmos eller färsk frukt.
1. Mät upp mjölk och salt i en djup tallrik eller skål. Värm på högsta effekt i micron under tre - fyra minuter.
2. Blanda ner mannagrynen i mjöken, rör mycket noga. Värm på högsta effekt i en minut.
3. Rör runt i gröten, försök röra ut ev. klumpar som bildas i kanterna.
4. Värm ytterligare 2 minuter, men nu på halvfull effekt.
5. Rör runt. Värm eventuellt mer för en fastare konsistens, 30 sekunder åt gången. Glöm inte röra runt.
Servera gröten med mjölk och blåbärssylt eller annan sylt.
Mät upp mjölk och salt i en djup tallrik. Tillsätt grynen under vispning. Vispa. Värm på full effekt 2 min. Tillaga utan lock på full effekt ca 1minut. Fortsätt tillagningen på medeleffekt ca 2 minuter
Idag har varit en lugn dag, vi åkte till Vännäs jag & herman pga att Tobiasinte mådde så bra. Vifick oss en rejäl midsommar lunch & man känner nu att det nästa inteblir någon middag, proppmätt
Tårtan är i alla fall laktosfri… Hur som helst, här kommer receptet. Min pojkvän Sebastian fyllde år i fredags så vi har iprincip ägnat oss åt att fira honom hela helgen
Smarrigastepizzan langade ju då jag i går kväll. Detta slår vanligpizza med hästlängder för mig då det smakar apgott och inte gör att Jag får ont i magen
Koka riset enl anvisning på förpackningen. Lägg kokt risi en ugnsfast form. Skölj och skär purjolöken i slantar, fräs i en stekpanna tills fräset är mjukt och lite brunt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.