Lättbakad kavring  /ica.se
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Lättbakad kavring /ica.se

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!
  • 2 bröd
  • 14 dl rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
  • 2 msk malda brödkryddor
  • 1 msk salt
  • 4 tsk bikarbonat
  • 8 dl lättfil
  • 1 dl brödsirap

Beskrivning

    Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner lättfil och sirap. Fördela degen i formarna.

    Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.

    Grädda bröden ca 1 timme.
    Öppna timer: 1 timme

    Stjälp upp bröden på galler för att svalna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.