Kavring är smakrikt, mörkt bröd med råg, sirap och kryddor. Det här lättlagade kavringreceptet går snabbt att baka med bikarbonat. Bra bröd till sill, lax, matjessill, gubbröra och att göra silltårtor eller snittar av. Kavringen kan även bakas ut till bullar. Gott till julfrukosten!
2
bröd
14 dl
rågsikt (14 dl motsvarar 770 g)
2 msk
malda brödkryddor
1 msk
salt
4 tsk
bikarbonat
8 dl
lättfil
1 dl
brödsirap
Beskrivning
Smörj 2 avlånga formar som rymmer 1 1/2 liter med matfett (för 2 bröd).
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ner lättfil och sirap. Fördela degen i formarna.
Sätt in formarna i kall ugn i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175°C.
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.