Kräftströmming
ingelamlandberg
ingelamlandberg

Kräftströmming

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 port
  • 750 g strömming, filead och rensad
  • 1 tsk salt
  • 30 g färsk dill, finhackad
  • 1 tsk dillfrö
  • 1,5 dl vatten
  • 1 dl tomatpuré

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200 grader. Klipp av fenorna på strömmingfiléerna och skölj av. Låt rinna av i ett durkslag. Salta filéerna på insidan.

    Rulla ihop med köttsidorna utåt och lägg tätt i ugnsform. Strö på dill och dillfrö.

    Blanda vatten och tomatpuré och häll över.

    Sätt in i ugnen 20–25 minuter. Låt svalna och servera ljummet eller kallt. Gärna med fröknäcke och smör.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.