1. Klä en form ca 15x15 cm, med bakplåtspapper
2. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm upp till 120*c under omrörning
3. Ta av kastrullen från värmen
4. Tillsätt smör och 20 dumlekolor
5. Rör ihop till en jämn och blank smet
6. Häll smeten i formen och strö över dem hackade dumlekolor
7. Låt fudgen stå i kylen i några timma
8. Skär fudgen i bitar och förvara kallt
Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull och värm upp till 120 grader under omrörning. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt smör och 20 dumlekolor och rör ihop till en jämn och blank smet. Häll smeten i formen, toppa med ca 8 st hackade dumlekolor och låt fudgen stå i kylskåpet i några timmar. 3 dl Strösocker. 50 g Mat & Bak Smör. 1 st Bakplåtspapper
Inga som helst problem att njuta av fantastiska smaker heller…. Frukost, lunch, middag och mellanmål. Skapa egna veckomenyer av recepten under rubrikerna frukost, mellis, lunch/middag och dessert
Ursäkta att det har vart så tyst på bloggen på sistone. Helt ärligt så har jag ätit både lunch och middag ute de senaste fyra dagarna och knappt satt min fot i köket
Josefin Casteryd. St Clement’s cake har, namnet till trots, ingenting alls med vare sig helgon eller påvar att göra, utan är i själva verket resultatet av ett gammalt barnkammarrim om olika kyrkklockor i London
Saint Albray är en pastöriseradost gjord på komjölk, där kossor betat på fridfulla ängar i närheten av Baskien och Bearn idistriktet Jurancon, sydvästra Frankrike bortom Pyrenéerna
Igår var det ju som bekant St Patrick's day. Inte för att jag någonsin behövt en ursäkt för att häva i mig Guinness och Jameson, men inte är jag den som låter ett tillfälle till fest (fast här på Åland heter det förstås "fää") gå mig förbi
Frostingen för du genom att vispa ihop creamcheese och florsocker tills du själv tycker att de smakar bra, sedan häller du lite apelsin essens eller valfri annan smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.