1. Smält den mörka chokladen över vattenbad
2. Bred ut ett tunt lager mörk choklad på bakplåtspapperet och låt stelna lite
3. Smält den vita chokladen över den mörka chokladen i ett tunt lager ovan på den mörka chokladen
4. Strö genast över polkakrosset
5. Låt stelna och bryt i bitar
Denna gång gjorde jag Påsk rulltårta med söta pricka färg, det blev kul när man kan göra söta saker på min egen rulltårta med olika färgen från min fantasi och jag var nöjd med resultatet, det gott&söt
Doppa termometern i den kokande smeten med jämna mellanrum och kolla av temperaturen. Blanda krossad polkagris i knäcksmeten och få härliga mintkarameller
Det passade väldigt bra att bryta av den söta kolan med mintsmaken från polkagrisarna. Idag har Amanda fått vara med och göra julkorv för första gången och det tyckte hon var riktigt roligt
Idag har jag bakat dessa småkakor med Marabou Polka i. Ingredienser200 g mjukt smör 2 dl socker1 msk vaniljsocker4 dl vetemjöl100 g Marabou polka Mixa smör, socker och vaniljsocker med elvisp
Lägg polkagrisarna i en plastpåse och krossa dem med en köttklubba eller hammare. Först ut är denna goding som jag ursprungligen hittade receptet på i min favorittidning Hembakat, dock bytte jag ut den vanliga vita chokladen till Marabou vit choklad med vaniljsmak
Börja med att klä en form med plastfolie. För att variera tryffleln lite så rullade jag den i lite olika smaker som kanel, lakritspulver, krossade polkagrisar och florsocker
Härligt chokladiga och med en touch av polka. Lägg smör och mörk choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills det smält
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.