Klassiska krabbkakor med spicy lime majonnäs
myTaste USA
myTaste USA

Klassiska krabbkakor med spicy lime majonnäs

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Krabbkakor
  • 0,75 dl majonnäs
  • 2 salladslökar, skivade tunt
  • 1 stort ägg, lättvispat
  • 1 msk dijon senap
  • 2 tsk färsk limejuice
  • ½ tsk rökt paprika
  • ½ tsk malen ingefära
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • En nypa nymalen muskotnöt
  • 450 g färskt krabbkött (eller fryst av god kvalitet)
  • 3 dl panko (japanska brödsmulor)
  • 1 msk tunt skivad gräslök
  • ¼ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 1 huvud Boston eller Bibb sallad
  • 2 msk vegetabilisk olja
  •  
  • Lime majonnäs
  • 1 1/4 dl majonnäs
  • ½ tsk fint riven limezest (ca ½ lime)
  • 2 tsk färskpressad limejuice
  • ½ tsk Sriracha sås (eller din favoritsås som är stark)

Beskrivning

    Krabbkakor är ju bara så gott, och detta recept är definitivt inget undantag! Med sin fräscha smak kombinerat med den kryddiga och friska lime majonnäsen så har du en riktig festmåltid, passar lika bra till bjudmaten som till vardagsmiddagen!

    Receptet kommer från bloggaren Marie som driver bloggen FOOD NOVEAU, Mari kommer från Canada, Quebec City, och precis som vi på myTaste så äääälskar hon matlagning. Genom sin blogg vill hon inspirera andra hemmakockar att våga testa nya smaker och maträtter och denna gudomligt goda krabbkaka är bara ett recept i ledet av många. Kika in på hennes blogg så får ni fler underbara tips och recept!

    Gör så här:

    1) Vispa först ihop de 9 första ingredienserna (majonnäs till muskotnöt) i en medium skål. Lägg till krabban och vänd försiktigt ner den i blandningen.

    2) Rör i 1 3/4 dl panko, gräslök, salt och svartpeppar. Dela sedan upp blandningen i 6 eller 12 lika stora portioner, beroende på hur stora du gillar dina krabbkakor.

    3) Rulla varje krabbkaka till en boll och platta sedan i 1,5 cm höga kakor och ungefär 0,5 cm för små kakor. In i kylen i minst 10 minuter.

    4) Blanda alla ingredienser till majonnäsen och ställ i kylskåpet tills den är klart att använda.

    5) Värm olja i en stor stekpanna över medelvärme. Placera kvarvarande 1 1/4 dl panko på en tallrik. Vänd krabbkakorna i pankon.

    6) Stek sedan krabbkakorna tills de får färg, ca 3-4 minuter per sida för större storlek, ca 2 minuter per sida för liten storlek. Tillsätt mer olja om det behövs.

    7) Servera på salladsblad, med majonnäsen och några limeklyftor.

    Tillagninsgtid: Ca 45 minuter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.