Klassiska citron cupcakes
sm_kon_tara
sm_kon_tara

Klassiska citron cupcakes

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smet
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 1/2 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Skal och saft från en citron
  •  
  • Cream cheese frosting
  • 60 g mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk citronsaft
  • 100 g philadelphiaost

Beskrivning

    Cupcakes:

    1. Sätt ugnen på 175 grader.

    2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt.

    3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda med äggsmeten.

    4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

    5. Blanda ner rivet skal och saft från en citron.

    6. Lägg ut muffinsformar på en plåt och fyll med lagom mycket smet.

    7. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

    8. Låt svalna.


    Cream cheese frosting:

    1. Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost så att det blir en krämig blandning.

    2. Dela upp frostingen i två olika skålar och färga den i två olika färger eller behåll den vit.

    3. Spritsa ut frostingen på cupcakesen.

    Tips!
    Om du fortfarande har klumpar i frostingen kan du ta en elvisp och vispa.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.