Kladdkaka med Toscatäcke
anna.l.thid
anna.l.thid

Kladdkaka med Toscatäcke

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • Tosca
  • 75 gram smör
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • 175 gram mandel eller rostade hasselnötter

Beskrivning

    Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en springform på ca 20 cm i diameter. Klä den gärna med bakplåtspapper.
    Smält smöret i en kastrull. Rör i sockret och kakao. Knäck i ett ägg i taget och avsluta med att vispa ner mjölet. Häll i smeten i formen

    Blanda alla ingredienser till toscan utom nötterna i en kastrull. Låt koka upp och sjud 1 minut.
    Hacka mandlarna grovt och rör ner i toscasmeten
    Fördela toscan över kakan
    Grädda i nedre delen av ugnen 25- 30 minuter. Skaka lätt på formen i ugnen, mittenska inte dallra då är kakan klar
    Låt kakan vila i 10 minuter i formen innan du lägger över den på ett fat

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.