Kardemummabullar med smör godaste bullarna du behöver
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
100 gram
smör
5 dl
mjölk
50 gram
jäst
1/2 tsk
salt
1 1/2 dl
strösocker
1-2 tsk
nymalen kardemumma
Vetemjöl special tills degen släpper från kanterna
Fyllning
Rumsvarmt smör
Strösocker
Nymald kardemumma
Topping
Smält smör
Strösocker
Kardemumma
Beskrivning
Smält smöret i en kastrull och blanda ner mjölken. Blanda ihop jästen med smör/ mjölken den ska inte vara varmare än 37 grader. Tillsätt sedan sockret,salt och kardemumma. Till sist tillsätter du mjölet ta inte för mycket.
Kör degen i maskin ca 10 minuter eller för hand. Låt degen jäsa till dubbel storlek.
Kavla ut degen, bred på smör , strö över socker och kardemumma. Lagom med kardemumma. Vik degen och tvinna till bullar.
Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper eller i formar och låt jäsa30- 40 minuter.
Denna gång använde jag aluminiiumformar då får de en högre form.
Sätt in i ugnen 6-8 minuter på 225 grader.
Låt svalna lite pensla med smält smör och doppa i kardemummasocker.
Kardemummasocker gör du enkelt genom att blanda 2 dl socker med 1 tsk kardemumma
Godaste glassen gör du själv. 1 burk med sötad kondenserad mjölk. 1 burk med sötad kondenserad mjölk. Idag började jag tidigt och arbetade några timmar, sedan hade jag en del ärenden att ordna så lördagen försvann snabbt
Tidigare i våras var jag på en tjejmiddag och fick smaka på en sån vansinnigt god röra med soltorkade tomater som har blivit en riktig favorit här hemma
Låt dem svalna under bakduk och pensla dem sedan med glasyr. =) Halva degen fyllde jag med russin och gjorde russinbullar av vilket gör att de blir ännu saftigare
Det bästa med chiagröt, förutom att det är gott, tycker jag är att man mår så bra i magen av den. Dubehöver varken blötlägga eller sila cashewmjölken… Prova själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.