Något tinad och uppstjälpt så såg den goda glassen ut så här. Smaksättningen väljer du själv, men något lite mer syrligt är att föredra som en ingrediens, då den kondeserade mjölken är så söt
Glassengörs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Glassen är sååååå god. Jag använde mig av färdig lemon curd men du kan förstås göra egen – recept finns här
• Tänk på att hemgjord glass ofta smälter lite snabbare än köpt, så ta inte fram den ur frysen förrän precis strax innan den ska serveras• Med lite gelatin i smeten blir glassen mjukare och mer lätthanterlig• Det går att göra glass på färskost, yoghurt, gräddfil eller crème fraiche också
Gör man den på rätt sätt blir chiagröten krämig och god men använder man till exempel en vattnig och tråkig mjölk kommer din chiagröt också att smaka tråkigt
SÅHÄR gör jag numer och det smakar slipprigt rike av himmel ca. Har du provat det på flera olika sätt. Kokosens konsistens gör jäkligt stor skillnad i puddingen tycker jag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.