Kanelbullesockerkaka
Helena Toftling
Helena Toftling

Kanelbullesockerkaka

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kakan
  • 2 dl strösocker
  • 2 st ägg
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 2 dl mjölk
  • Fyllning
  • 2 tsk malen kanel
  • 3/4 dl strösocker

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Vispa ägg och strösocker poröst. Blanda i de torra ingredienserna i äggblandningen tillsammans med mjölken och smöret.

    3. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.

    4. Häll 1/3 av smeten i en smord och ströbröd form. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över resten av smeten och pudra över med det sista av kanel- och sockerblandningen.

    5. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 43-45 minuter. Låt svalna innan du stjälper upp den.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.